Будівельні блоки з морської солі

Будівельні блоки з морської солі - це не фантастика, а цілком існуюча реальність, яка вже втілена в життя.
Ідея створення цього незвичайного матеріалу належить нідерландському архітектору Еріку Джоберсу, впевненого, що новинка здатна вирішити одночасно деякі проблеми, пов'язані з екологією, в будівництві.

Винахід грунтується на процесі вилучення солі з морської води з використанням енергії сонця. Сіль згодом перемішується з крохмалем, так само витягнутим з морських водоростей.

В результаті отримані блоки невеликого розміру, можна сказати цеглини, дуже міцні на стиск. Тому новинка може з успіхом використовуватися в районах з засушеним кліматом. Як зазначає сам автор винаходу, технологія виробництва соляних блоків має по суті замкнутий процес, тобто відсутність будь-яких відходів. Справа в тому, що в даний час вже існує технологія опріснення морської води, зі скиданням залишилася солі назад в море, але в даному випадку отримана сіль служить матеріалом для споруди будівель.

Соляно-Крохмальний суміш підходить для спорудження аркових конструкцій будівель, що знаходяться в пустельних зонах, наприклад, в країнах Перської затоки. Для більшої надійності поверхню соляних блоків покривається матеріалом, в основу якого закладена епоксидна смода. Що дає 100% -ву гарантію захисту їх від згубного впливу вологи.

Варто відмітити, що амбітний молодий вчений вже розробив проект будівництва невеликого міста в Катарі