Оздоблення санвузла - складне і дороге задоволення, і легко зрозуміти прагнення власників квартир заощадити.

Деякі з господарів самі тимчасово перекваліфіковуються в плиточників, інші знаходять випадкових робочих, що пропонують свої послуги за порівняно невелику плату. На жаль, в обох випадках ймовірність проблем дуже велика. І все ж добитися задовільного результату можна, але тільки якщо знати типові помилки в ході плиткових робіт.
1. Укладання плитки на стіни неправильної геометрії
Геометрія стін в багатоповерховому будинку може бути далека від ідеалу. Особливо погана якість виконання у типових кабін з монолітного гіпсу. Тим часом різниця в ширині базових поверхонь у підлоги і стелі завадить рівно покласти плитку: стики почнуть "гуляти", з'являться видимі перекоси. Тому, перш ніж починати укладання, необхідно ретельно виміряти приміщення, перевірити рівнем вертикалі і горизонталі. Якщо «завал» стіни перевищує 10 мм, необхідно вирівняти її шаром цементної штукатурки
https://vamiut.ua/…/materialy-dlja-shtukaturn…/iq-outerplast
2. Укладання на нерівні стіни
Горби і западини на стінах ускладнюють укладання, так як потрібно варіювати товщину клейового шару.
Нерівності слід попередньо ліквідувати шаром ремонтної цементної суміші
3. Монтаж плитки на не підготовлену основу
Монолітні гіпсові, а також гіпсокартонні, блокові, оштукатурені стіни обов'язково необхідно обробити грунтовкою, в іншому випадку плитковий клей швидко віддасть вологу і не набере міцності.
https://vamiut.ua/…/materialy-dlja-podgotovki…/iq-betongrunt
Якщо стіни були пофарбовані водоемульсійною чи іншої фарбою, її потрібно зчистити гострим шпателем або змити спеціальним складом і тільки потім грунтувати поверхню.
4. Використання неправильного клейового розчину
Через застосування бракованих сумішей або неправильного приготування клейового розчину клей і затирка не набирають міцності і погано протистоять дії вологи
https://vamiut.ua/…/materialy-dlja-oblitsovochnyh-r…/iq-flex

5. Початок кладки без «відбиття» рівня першого ряду