⭐️Японія не перестає дивувати своїми розробками.
Ідея проста - щоб будинок не зруйнувався в результаті землетрусу, він просто ... не повинен перебувати на землі. Ось вони і придумали літаючі будинки, причому все це цілком реально.

????Безсумнівно, слово «літаючі» - це красива алегорія, наштовхує на дитячі мрії про польоти в будинку-повітряній кулі. Але японська конструкторська компанія Air Danshin Systems Inc розробила систему, що дозволяє будовам підніматися над землею і «парити» над нею під час землетрусу
????Будинок розташовується на повітряній подушці і після спрацювання датчиків він просто зависне над землею, причому під час такої зміни мешканці будинку нічого не відчують. Фундамент не прикріплений до самої конструкції.

➡️Під час землетрусу активуються сейсмодатчики, які розташовуються по периметру будівлі. Після чого вони відразу запустять нагнітальний компресор, що знаходиться в основі будинку.
➡️Він і забезпечить «левітацію» будівлі на висоті 3-4 см від землі. Таким чином, будинок не буде контактувати з землею і уникне наслідків підземних поштовхів.
➡️Новинка вже встановлена майже в 90 будинках Японії.
«Літаючі будинку» взяли в розробку провідні японські фірми, найближчим часом ноу-хау з'явиться і в інших регіонах Азії, які часто страждають від землетрусів.