25% тепловтрат припадає на вікна, братися за утеплення лоджії або балкона має сенс лише при наявності енергозберігаючих вікон. Якщо встановлені дерев'яні рами з одним склом, спочатку доведеться замінити їх на сучасні.

☝️Утеплення балкона своїми руками
????25% тепловтрат припадає на вікна, братися за утеплення лоджії або балкона має сенс лише при наявності енергозберігаючих вікон. Якщо встановлені дерев'яні рами з одним склом, спочатку доведеться замінити їх на сучасні.
????Перш ніж приступати до роботи, необхідно визначитися з видом утеплювача, вибрати варіант обробки стін і фінішного підлогового покриття, а також вирішити, як буде опалюватися кімната. Все це визначить конструкцію і алгоритм її монтажу.

➡️Утеплювач
Оскільки утеплення балкона або лоджії виконується зсередини, то важливо використовувати паронепроникним матеріал, щоб уникнути утворення конденсату і появи грибка.
Найкраще для цього підходить екструдований пінополістирол (ЕППС). При монтажі з герметизацією стиків він дозволяє зробити з кімнати подобу термоса, який буде добре утримувати тепло за рахунок відсікання зовнішнього холоду. При цьому з ЕППС можна домогтися достатньої теплозоляції, забравши у кімнати мінімум дорогоцінного простору. Найкраще для приклеювання плит та герметизації стиків підійде суміш Vamiut Termoprotect
https://vamiut.ua/…/materialy-dlja-skreple…/iq-thermoprotect

➡️Оздоблення стін
Після гарного утеплення на лоджії або балконі можна застосувати будь-які види обробки. Залежно від обраного покриття технологія робіт по теплоізоляції трохи відрізняється.
Дерев'яна вагонка, ПВХ або МДФ-панелі - для кріплення до стіни знадобиться попередньо зробити обрешітку.
Декоративна штукатурка або шпаклівка з подальшим фарбуванням - такий вид обробки можна наносити відразу на утеплювач.
https://vamiut.ua/…/shtukaturki-fasadny…/iq-decorplast-acryl
Шпалери - найпростіше клеїти на гіпсокартон, закріплений на дерев'яній обрешітці.

➡️Підлогове покриття
Підлога на утепленій лоджії нічим не відрізняється від підлоги кімнати, тому там можна використовувати всі існуючі фінішні покриття.
Ламінат, лінолеум, ковролін стеляться на закріплені поверх дерев'яних лаг листи фанери, ДСП (деревно-стружкові плити), ЦСП (цементно-стружкова плита) або ОСП (орієнтовано-стружкова плита).

☝️Плитка і керамограніт укладаються на бетонну стяжку.
Плити перекриття балконів мають малу несучу здатність, тому на них допускається влаштовувати тільки підлоги на дерев'яних лагах. На більш міцних основах додатково до цього можна також заливати стяжку під укладку плитки.
В обох випадках при бажанні можна обладнати систему електричної теплої підлоги